Veiligheid banken

Mijn geld stallen of beleggen?
Op het moment dat je geld wilt sparen, beleggen of lenen ga je naar een bank of een financiële instelling. Waar je dat vroeger zonder enige twijfel deed is het nu zaak om even goed na te denken of en hoe veilig de bank of het instituut wel of niet is. De afgelopen jaren heeft er een ware aardbeving gewoed binnen de financiële wereld.

logos_banken

Geruststellend
Het feit dat de Nederlandse staat nogal wat bemoeienis heeft met de bankensector zorgt er voor dat er weer rust komt binnen die sector. Rust die nodig is om mensen het vertrouwen terug te geven en die nodig is om de langzaam herstellende economie weer wat ruggengraat te geven. Vanaf het moment dat de rust weer aanwezig is zal ook het vertrouwen weer toenemen en zal dus ook de economie haar weg omhoog weer kunnen vinden.

Belangen
Dit alles is natuurlijk goed voor onze samenleving. Maar ook voor iemand die overweegt aandelen of obligaties te kopen. Want daar waar vertrouwen aanwezig is kan men met een goed gevoel terecht om het zuurverdiende geld te verruilen voor beleggingsproducten. Met als doel het bedrag te vergroten en zo of van de winst iets leuks te doen of het als pensioenvoorziening te laten staan.
Een aandelenmarkt die alleen omlaag gaat en een financiële wanorde binnen het bankwezen is niet bepaald aantrekkelijk om een dergelijke stap te zetten. Dat is wel te doen op een moment dat de markt weer tot enige rust is gekomen, de weg omhoog weer gevonden heeft, de financiële sector orde op zaken heeft gesteld en het vertrouwen aan het terug winnen is. Dat kan een heel goed moment zijn om in de markt te stappen. Want op zo’n moment zijn er bedrijven wier aandelen laag -mogelijk zelfs te laag- genoteerd staan en die dus een toekomstige leuke stijging tegemoet kunnen zien. Heel interessant voor de nieuwe belegger.