Nuon helpt zzp’ers besparen

Als beginnende ondernemer ben je elke dag bezig om je pas opgezette bedrijf verder te laten groeien. Op zoek naar nieuwe klanten, interessante contacten en creatieve manieren om je ideeën financieel te realiseren. Prima manieren om actief je zaak op gang te helpen, maar veel zzp’ers zien hierbij mogelijkheden over het hoofd die wat minder werk kosten. Als je vanuit huis werkt zijn er namelijk tal van mogelijkheden om de kosten die je maakt af te trekken van de belasting. Een optie die veel thuiswerkers laten liggen omdat ze ten onrechte denken dat de huiskamer niet als werkruimte geldt.

Strikt gezien is dat ook wel zo, maar dat betekent niet dat er fiscaal gezien geen mogelijkheden zijn. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe bureaustoel of een laptop, dan zijn deze kosten aftrekbaar van de belastingen. Hetzelfde geldt voor de hondentrimsalon aan huis die een nieuwe stofzuiger nodig heeft. De meeste zzp’ers weten dan ook wel dat dit soort kosten aftrekbaar zijn, zolang ze maar van toepassing zijn op hun werkzaamheden. Toch wordt daarbij vaak nog wat te beperkt gedacht. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan je energierekening? De tijd die je normaal gesproken bij een baas op kantoor zou doorbrengen zit je nu thuis en dat kost nu eenmaal meer energie.

Omdat de regels op dit vlak best ingewikkeld zijn, is het logisch dat veel zelfstandigen zonder personeel hun tijd liever besteden aan ondernemen dan aan het uitzoeken van dit soort mogelijkheden. Energieleverancier Nuon heeft echter een handige tool gelanceerd waarmee je dit snel en eenvoudig kunt uitrekenen. Op basis van een aantal vragen krijg je zo advies over de mogelijkheden om je energiekosten fiscaal aftrekbaar te maken. De vragen zijn makkelijk en vlot te beantwoorden, dus perfect om straks tijdens je koffiepauze eens even naar te kijken.