Wat is de beste beurskleding?

Als jonge ondernemer is het belangrijk dat je je op een beurs van je beste kant laat zien. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk beursgangers aanspreken. Je eerste indruk is daarom van belang. Die wordt grotendeels bepaald door de kleding die je draagt. We geven je hier een aantal tips om goed voor de dag te komen op de beurs.

Val op

Het is belangrijk om ten eerste een kledingstuk of accessoire te dragen waarmee je echt opvalt, bijvoorbeeld een handgemaakt of –geborduurd overhemd. Dit is van belang, omdat het de herkenbaarheid van je bedrijf op de beurs vergroot. Bovendien vergroot je de kans dat de beursbezoeker het contact op de beurs zich langer blijft herinneren.

Voel je prettig

Daarnaast is het belangrijk dat je je prettig voelt in je beurskleding. Wanneer je je niet prettig voelt, zul je minder zelfverzekerd overkomen en dat komt je presentatie op de beurs niet ten goede. Het beste is dus om kleding te dragen die je normaal gesproken ook zou kunnen dragen. Houd er verder rekening mee dat het vaak warm kan zijn op een beurs. Lichte en luchtige kleding is daarom de beste keuze. Een klant zal tenslotte weinig zin hebben om te spreken met een bezwete gesprekspartner.

IMG_8002

Denk aan je schoenen

Besteed als laatste voldoende aandacht aan je schoenen. Kies voor nette schoenen die passen bij de rest van je outfit. Pas de kleur van je sokken aan: kies voor sokken in dezelfde kleur als je broek of schoenen. Lukt dat niet, kies dan voor zwart. Denk eraan dat je op een beurs lange tijden moet staan. Kies daarom voor schoenen die comfortabel zitten, zodat je geen pijnlijke voeten hebt aan het eind van de dag.