Zonne-energie kans voor ondernemers!

Zonne-energie: iedereen kent de term en weet dat het met duurzame energie te maken heeft. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen? Het is goed voor het milieu, maar veel mensen zullen denken: “what’s in it for me?”.

Energieleverancier Eneco heeft daarom, samen met de uitgever van de originele Dummies-reeks, het handige e-book  ‘Zonnepanelen voor Dummies’ ontwikkeld waarin alle informatie omtrent zonnestroominstallaties is terug te vinden. Van de geschiedenis van het zonnepaneel, hoe het technisch werkt, de investering die je moet doen en het belangrijkste: hoe je dit terug verdient en wat het oplevert. Je steekt er dus heel wat van op – niet alleen qua kennis, maar ook wat de zakelijke kant betreft.

Downloaden is gratis, je hoeft alleen je e-mailadres in te vullen!
zonnepanelen-banner

* Met het achterlaten van uw e-mailadres ontvangt u van Eneco een persoonlijke downloadlink om het e-book te downloaden. Daarnaast geeft u Eneco toestemming om uw e-mailadres te gebruiken voor online uitingen met interessante aanbiedingen en ontwikkelingen  op het gebied van Eneco Zonnepanelen

Onuitputtelijke bron

Zonne-energie is een vorm van groene energie die wordt opgewekt met de kracht van de zon. Zonnekracht is duurzaam, het gaat nooit op en het is gratis. Door er slim gebruik van te maken is het zelfs mogelijk om er geld aan te verdienen. Bovendien is zonne-energie niet schadelijk voor het milieu, in tegenstelling tot ‘traditionele’ energie wat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen zullen bovendien op den duur opraken. De zon niet.

3 manieren om financieel voordeel te halen

Dat het groen, duurzaam en goed voor het milieu is, zijn natuurlijk allemaal pluspunten. Het mooie is echter, dat je door te investeren in zonnepanelen er zelfs financieel voordeel mee kan behalen. Dit kan door handig gebruik te maken van de volgende 3 regelingen:

1. Subsidie

Als ondernemer kom je in aanmerking voor de subsidieregeling ‘SDE+’. Hiermee wil de overheid de duurzame energieontwikkeling in ondernemend Nederland stimuleren. Met andere woorden: als je investeert in zonnepanelen of zonthermie, kun je als ondernemer een beroep doen op deze subsidieregeling. Alle details over hierover vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Tot 2014 was er ook een landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen. Het is nog niet bekend of de overheid dit jaar met een subsidieregeling zal komen voor particulieren en/of ondernemers. Maar ook zonder subsidie zijn zonnepanelen rendabel. Het rendement op zonnepanelen komt ook uitgebreid aan bod in het e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’.

2. Btw-teruggave

Behalve dat je wellicht in aanmerking komt voor subsidie, is het ook mogelijk om de betaalde btw op de aanschaf en montage van zonnepanelen terug te vragen. Als ondernemer heb je dan vervolgens wel de plicht btw te betalen over de energie die terug geleverd wordt.

3. Lagere energierekening

Doordat je zelf stroom gaat opwekken, zal je energierekening meteen lager worden. Een directe kostenbesparing dus. Als je daarna ook nog eens opgewekte energie, die je zelf niet gebruikt, gaat terug leveren aan het net, ontvang je voor elke terug geleverde kWh dezelfde prijs als die je voor een kWh betaalt.

Milieuvriendelijk verdienen

Je ziet het, investeren in zonnepanelen levert niet alleen het milieu veel op, maar het kan ook nog eens bijzonder gunstig zijn voor je portemonnee. Is jouw interesse gewekt in het aanschaffen van zonnepanelen? Download dan het gratis e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’. Naast de uitgebreide informatie over het systeem en rendement, lees je bijvoorbeeld ook waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier.