Bloggen

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om extra inkomsten te generen? Één populaire manier is het starten met bloggen. Blogs bereiken dagelijks een grote groep mensen, waarmee bloggen ook aantrekkelijk wordt voor adverteerders. Benieuwd hoe geld verdienen met bloggen werkt? Lees dan verder>>

Wat is een blog?

Een blog of weblog is oorspronkelijk een digitaal persoonlijk dagboek waarbij regelmatig een update wordt gepost. Tegenwoordig is een blog veel meer dan dat. Hoeveel geld je kan verdienen met het bijhouden van een blog is afhankelijk van verschillende factoren. Heeft u een persoonlijke blog, of gaat de content over van alles en nogwat? Dan is de kans klein dat u hiermee rijk zal worden. Als u er echter voor kiest om te focussen op een onderwerp en uw blog de referentie wordt, zult u op termijn geld kunnen verdienen via uw blow.

Hoe kan ik online geld verdienen met bloggen?

Online geld verdienen met bloggen? Dan kan op verschillende manieren, die we hier voor u uitlichten.

Advertenties

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen met uw blog. De bekendste en makkelijkste manier is het gebruiken van advertentieprogramma's. Dit levert echter pas iets op als de bezoekers van uw blog op deze advertentie klikken, en zal dus pas echt iets opbrengen als uw blog veel bezoekers heeft.

Affiliate marketing

Een andere manier is het toepassen van affiliate marketing. Hierbij werkt u samen met een merchant die u voorziet van promotiemateriaal en een commissie biedt voor elke verkoop of lead die u genereert. Via uw blog promoot u een bepaald product door middel van een speciale link die deze verwijzingen bijhoudt. Lees meer over affiliate marketing onder het kopje "Affiliate marketing".

Gesponsorde blogposts

Bloggen over een product of dienst van een bedrijf is nog een manier om geld te verdienen met uw blog. Is uw blog relevant voor een bedrijf, en spreken de schrijfstijl en uw expertise het bedrijf aan, dan is het bedrijf wellicht bereid u te betalen voor een link naar hun website. Objectiviteit en het noemen van enkele kritiekpuntjes hebben hierin een positief effect. Het is niet zomaar een mooie reclametekst. Het bedrag dat u hiervoor ontvangt hangt af van verschillende factoren, zoals de relevantie en populariteit van uw blog. Om bedrijven te bereiken maakt u een pagina voor adverteerders waarop u uitlegt open te staan voor gesponsorde blogposts. 

Workshop of online cursus

Een manier om geld te verdienen met uw blog die wat meer tijd vergt is het opstellen van een workshop of online cursus. Het voordeel hierbij is dat dezelfde workshop en cursus gebruikt kunnen worden voor verschillende bezoekers en dat u voor een cursus niet lichamelijk aanwezig hoeft te zijn. De bezoekers van uw blog zijn al geïnteresseerd in het onderwerp en u heeft al een band met ze opgebouwd. De kans dat zij willen betalen voor uw workshop of cursus is hierdoor groter. 
Een cursus kunt u makkelijk zelf online ontwikkelen en verkopen met behulp van een programma. 

Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief hoeft niet altijd gratis te zijn. Begin echter niet meteen met het vragen van geld voor uw nieuwsbrieven. Voor een nieuwsbrief met waardevolle informatie, exclusieve tutorials of tips betreffende het onderwerp van uw blog zijn bezoekers mogelijk bereid een klein bedrag te betalen. Start hiervoor een tweede maildienst.

Publiceer een E-book

Het publiceren van e-books is een van de meest populaire en relatief eenvoudige manieren om geld te verdienen voor bloggers. Bloggers kiezen ervoor om dit boek te schrijven vanuit de populairste blogpost of een combinatie van verschillende populaire posts. Deze worden herschreven en aangevuld met extra informatie (lees meer over het verdienen d.m.v. E-books onder het kopje "E-books"). Als u een niche-blog heeft waarop specialistische content wordt gepost is de kans aanzienlijk dat bezoekers zullen willen betalen voor uw e-book.