Cryptocurrencies

Beleggen in cryptocurrencies. Het standaard beleggen in aandelen neemt in populariteit af en wordt vervangen door de stijgende beleggingen in diverse cryptovaluta. Maar hoe werkt beleggen in deze digitale munten precies? Want levert het op? 

Wat zijn Cryptocurrencies?

Een cryptocurrency is een digitale valuta, bedoeld als alternatief voor een bestaande valuta. De bestaande financiële systemen hebben namelijk ook nadelen. De databank is bij bestaande financiële systemen gebonden aan een centrale bank, zoals de ING of ABN AMRO. Om deze reden is het hebben van een bankrekening verplicht voor digitale transacties, en kan een transactie naar een andere bank relatief veel tijd kosten. Een cryptocurrency is onafhankelijk van een centrale instelling en hierbij wordt de databank decentraal gedeeld door middel van versleutelingstechnieken en is er geen centrale partij in het beheer over de munt. Omdat er geen derde partij aanwezig is kunnen transactie onmiddelijk doorgevoerd worden. Deze transacties worden  geverifieerd en veilig gesteld middels de blockchain. Het gebruik van cryptocurrencies als alternatief betaalmiddel is dus volledig beveiligd door het gebruik van cryptografie en wijzigingen in de database moeten voldoen aan specifieke voorwaarden. 

Waarom moet ik beleggen in cryptocurrencies?

Beleggen in cryptocurrencies is niet voor iedereen want ze zijn erg volatiel. De kans dat je veel geld kunt verliezen is dus aanwezig. De kans dat je veel geld kunt verdienen echter ook. Het is daarom belangrijk dat u voor uzelf bekijkt wat u bereid bent te verliezen mocht u gaan beleggen en niet meer te investeren. Het is vooral belangrijk uw emoties onder controle te houden om een goed resultaat te houden. Kunt u dit aan? Lees dan verder hoe u kunt beleggen in cryptocurrencies!

Hoe moet ik beleggen in cryptocurrencies?

De markt van de cryptocurrencies is inmiddels al miljarden waard maar groeit nog altijd. Er bestaan meer dan duizend verschillende digitale currencies, waarvan de grootste en meest bekende de Bitcoin is (lees hierover meer onder het kopje "Bitcoin"). Deze cryptovaluta worden ook wel altcoins genoemd. Er bestaat echter een verschil in de toepassing en de transactiewijze tussen deze valuta. Hierom is het belangrijk om uzelf goed te informeren over de munt waarin u gaat investeren. Onderzoek de trends en de voordelen op de verschillende markten voor u een beslissing neemt, en vergelijk ook de brokers. Zorg ervoor dat u uw investering spreid om het risico te verkleinen, en probeer te ontdekken hoe de massa denkt.