E-books

Op zoek naar manieren om extra geld te verdienen? Er zijn diverse methodes waarop u dit kunt doen. Één methode is middels het uitbrengen van een E-book. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder!

Geld verdienen met e-books

Een e-book is een digitaal boek, en deze worden steeds populairder. Het schrijven en verkopen van een e-book is dan ook een mooie manier om online geld te verdienen, ook als je geen ervaren schrijver bent. U kunt er namelijk ook verkiezen om het e-book van een ander te promoten. U kunt er voor kiezen het schrijven van een boek uit te besteden aan een tekstbureau, en dit vervolgens zelf te promoten en te verkopen. Dit kost echter wel geld voor u geld zult gaan verdienen. Ook kunt u aan de slag als affiliate (lees hierover meer onder het kopje “Affiliate marketing”). Wilt u geld verdienen met uw eigen e-book, lees dan verder.

Een e-book schrijven

Zelf een e-book maken en schrijven kan met verschillende programma's zoals Word of Adobe Indesign. Een e-book is niet zo groot als een standaard roman, maar moet wel diepgang hebben. Kies er voor om ongeveer 10.000 tot 15.000 woorden te gebruiken, 300 pagina's is echt te veel. Kies voor een specifiek onderwerp en zorg dat de kwaliteit goed is. U zult veel tijd moeten investeren in het proeflezen en herschrijven van uw tekst. Het belangrijkste is dat het onderwerp van relevant is voor de doelgroep. Vergeet ook niet om uw boek een representatieve en passende kaft te geven.

Promoten en verkopen van uw e-book

Het zelf uitgeven van een boek maakt het mogelijk dat u uw e-book kunt schrijven en direct zelf kunt verkopen zonder hiervoor een uitgever aan te nemen. Omdat uw product digitaal is kunt u het e-book verkopen zonder extra kosten te maken voor de druk, en het verkoopproces kan volledig geautomatiseerd worden. Hierdoor kunt u meer focus leggen op het promoten van uw e-book. U kunt ervoor kiezen uw boek te verkopen op een eigen online platform. Een makkelijkere en snellere manier is echter om dit te doen via een bestaande online service.

Het promoten van uw e-book kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door hierover te posten of social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Een eigen website of blog is ook een passende plaats om berichten over uw boek te plaatsen. Buiten uw eigen kanalen kunt u het boek ook promoten via speciale websites voor e-boeken. Het belangrijkste voor de marketing van uw e-book, is echter het in gedachte houden van de doelgroep.