Online kortingscodes

Iedereen wilt graag een aankoop zo goedkoop mogelijk doen, toch? Wanneer u online gaat winkelen, kunt u bij veel webshops gebruikmaken van een online kortingscode. Hoe online kortingscodes precies werken, dat leest u hier!

Wat zijn kortingscodes? 

Een kortingscode is de online versie van een kortingbon. Dit is een unieke online code die u invult bij afronding van een online bestelling. Hierbij ontvangt u vervolgens een bepaalde korting voor deze transactie. Het doel van online kortingscodes is om u te laten besparen op uw online aankopen. Kortingscodes zijn er niet alleen voor kortingen wanneer u een product bestelt bij een webwinkel, maar ook voor het boeken van een dagje uit. Uw voordeel bij het gebruik van deze codes kan al gauw oplopen tot tientallen euro's per transactie, en dus zeker de moeite waard om even naar te zoeken.  Hoewel het uiteindelijke op hetzelfde neerkomt, worden deze kortingscodes regelmatig anders genoemd, zoals coupon, voucher, promocode. Vergeet daarom niet om ook even naar deze termen te zoeken als u niet kunt vinden wat u zoekt. 

Hoe vind ik online kortingscodes?

Als u op internet zoekt op "online kortingscode" zullen meerdere zoekresultaten voor kortingscode platforms verschijnen. Deze platforms zoeken het internet voor u af naar alle codes, aanbiedingen en sales die op dat moment in de omloop zijn. Dagelijks, en vaak zelfs meerdere keren per dag, worden nieuwe codes geplaatst op deze platforms. Houd deze platforms dus in de gaten. Webwinkels gebruiken regelmatig  aanbiedingen en kortingen en deze kun je vinden bij de producten of in de webwinkel zelf. Ook delen deze bedrijven hun kortingscodes vaak met hun klanten via de nieuwsbrief. 

Tips bij het gebruik van kortingscodes

  • Let altijd op de aanvullende voorwaarden van de kortingscode. De korting is mogelijk alleen geldig voor geselecteerde producten of bij het aanmelden voor een nieuwsbrief.
  • Kortingscodes kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben, vergeet daarom niet de datum te checken voor u de transactie afrondt!
  • Soms is het mogelijk meerdere kortingscodes tegelijkertijd in te zetten. Kijk daarom altijd of u een extra online code kunt vinden. Dit is echter niet altijd mogelijk. 
  • Check ook de andere kortingen en acties die niet verbonden zijn met een speciale code. Deze vind je vaak in de webshop zelf en staan vermeld bij het specifieke product waar dit op geldt.