Beginnen met beleggen

Voor vele is dit een flinke en een ingewikkelde stap. Het is namelijk een onbekend speelterrein dat risico's met zich mee brengt. Doordat er risico's zijn, is er natuurlijk ook een kans om een mooi rendement hier uit te slaan. Wilt u leren beleggen? Lees dan vooral verder!

Leren beleggen

Er zijn verschillende cursussen die u leren om te beleggen. U heeft de keuze uit een wijd assortiment van bedrijven, namelijk van de Rabobank tot aan de LOI Hogeschool. Beleggen werkt niet anders dan bijvoorbeeld het leren van een sport. De eerst genomen stap is namelijk het nemen van lessen. Toch zijn er veel beleggers die de keuze maken om geen lessen te volgen en direct zijn vermogen te investeren. U realiseert dat dit niet de meest doordachte keuze is en dat u tijd en moeite in het leren van dit vak wilt stoppen.

Begint u met beleggen? Start met een uitleg voor een stappenplan voor beginnende beleggers. Op het strategisch beleggen portaal vindt u uitleg over beleggen voor beginners via een handig stappenplan. Voor beginners met beleggen is dit de ideale start om zonder overbodig risico te gaan beleggen.  

Starten met beleggen

U heeft overwogen en besloten dat het verstandig is om lessen te volgen die u leren beleggen. Dit is een goede eerste stap met voor het starten met beleggen. De eerste stap is genomen wat nu? Nu is het tijd om te overwegen of u een kortetermijnbelegger, een langetermijnbelegger of beide wilt zijn. Wenst u om voor het lange termijn plan te gaan, dan dient u zich te verdiepen in de markt van desbetreffende organisatie en te oordelen of u gelooft in de groei van de organisatie. Wilt u voor het korte termijn gaan, dan heeft u minder interesse in de organisatie en kan het voorkomen dat u aandelen verkoopt en/of koopt in slechts dagen, uren of zelfs minuten.

Wat is het minimaal bedrag om te starten met beleggen?

Beleggen is al mogelijk vanaf een paar tientjes per maand. Hoe eerder u begint, des te meer kans er is op een grotere som geld na het verloop van tijd. Bijvoorbeeld: Er is een rendement van 10% over de €50,- dan maakt u €5 winst. Maar bij 10% over €5.000,- dan is dit €500,-.

De keuze om te starten met welk bedrag dan is ook compleet uw eigen keuze. LET OP: de hierboven gemaakte stelling is een voorbeeld en dit is niet een garantie over een werkelijk rendement.