Bitcoin

Beleggen in de bitcoin. De digitale munt is in populaireit met een opmars bezig en vervangt het standaard beleggen in aandelen. Meer over belggingen in bitcoins leest u hier!

Wat is Bitcoin?

De Bitcoin is opgericht in 2010 en is een van de grootste en meest bekende cryptocurrencies. Beleggen in Bitcoin wordt steeds populairder en de waarde van deze digitale valuta is snel gestegen. Bitcoin is openbaar, er is geen eigenaar of beheerder en door het gebruik van peer-to-peer-technologie is het mogelijk om zonder centrale instelling te werken. Hierdoor vraagt het investeren in Bitcoin veel eigen verantwoordelijk van uzelf. Hoewel deze decentrale wijze volledig veilig is, is de besluitvorming moeilijk en kan het veel energie kosten.

Voor u gaat beleggen in Bitcoin

Beleggen in Bitcoin kan riskant zijn. Hierom is het belangrijk dat u voorafgaand aan uw belegging vaststelt hoeveel geld u bereid bent te verliezen en niet meer dan dit bedrag investeert. Doe vervolgens onderzoek naar de munt en de markt. Probeer te begrijpen hoe de massa werkt en speel hierop in. U kunt beleggen op de lange termijn of “Traden” op de korte termijn. 

Beleggen in Bitcoin

Voordat u kunt beginnen met het het investeren in en verzamelen van Bitcoins, is het nodig een digitale portemonnee (een crypto wallet) te creëren. In deze portemonnee worden je Bitcoins bewaard. Omdat u zelf de controle hebt over uw geld is het nodig deze te beveiligen. Vervolgens kunt u Bitcoins verkrijgen op twee manieren. De makkelijkste manier hiervoor is door ze te kopen met euro's, en een beleggingsrekening te openen bij de juiste broker. 

Minen

Een andere manier om Bitcoins te verkrijgen is door ze te minen. Hierbij worden transacties in het Blockchain netwerk geverifieerd. De miners voeren dan complexe berekeningen uit om deze transacties in blocks te registreren. Bent u de eerste die erin slaagt een block te maken van deze transacties, dan ontvangt u een beloning. Deze beloning wordt uitbetaald in Bitcoins. 

Transacties

Wanneer u Bitcoins ontvangt kunt u deze vervolgens onmiddellijk bij verschillende diensten laten omzetten in uw eigen valuta. Wanneer u zelf een transactie voltooid kan deze niet teruggedraaid worden, dit kan alleen worden teruggestort door de persoon die de Bitcoins heeft ontvangen. Controleer daarom altijd of de volledige transactie klopt en of u de betreffende persoon of organisatie kunt vertrouwen.