Brokers vergelijken

U wilt zelf beleggen, maar om dit te kunnen doen heeft u een broker nodig. Doordat het tegenwoordig erg eenvoudig is om online te beleggen is de keuze aan brokers dan ook enorm toegenomen. De eerste vraag is dan ook vaak, welke broker wil ik? Doordat er grote verschillen zijn in de kwaliteit, kosten en service van de dienstverleningen, zijn er broker-ratings. Deze ratings helpen u inzicht te geven over de prijs kwaliteit en service verhouding.

Online brokers vergelijken

Wanneer u thuis online brokers vergelijkt, dan kunt u een checklist hanteren:

  • Wat is het specifieke aanbod van de broker?
  • Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van belegging?
  • Wat zijn de maandelijkse kosten van de gemaakte beleggingen?
  • Is er een bonus voor een nieuwe klant (u)?

Nadat u de bovenstaande checklist bent nagegaan kunt u letten op het volgende. Welke tools gebruikt een broker en kan ik hier niet locatie gebonden aan werken? Gebruik deze checklist om de volgende brokers bijvoorbeeld eens door te lichten:

  • Review en ervaringen voor beleggen met online broker Brand New Day: Brand New Day beleggen volgens het Strategisch Beleggen portaal informeerd u over de voor en nadelen van Brand New Day. Zo weet u na het lezen van deze review of Brand New Day voor u de juiste broker is.
  • Review en ervaringen van online broker Markets.com: Markets.com review met alle informatie voor het doorlopen van de checklist voor Markets.com. Ook hier worden de voor en nadelen van Markets.com uitgebreid besproken.
  • Beleggen via een CFD broker? Lees dan deze rReview en ervaringen van online broker Plus500. Broker Plus500 heeft zich specifiek gericht op het beleggingsproduct CFD. Plus500 heeft natuurlijk een grote naamsbekendheid opgedaan door sponsoring contracten. Maar dat betekend nog niet dat Plus500 ook een goede broker is. Zeker ook omdat cfd's voor een hoog risico zorgen.

Online beleggen

Iedere broker werkt met tools die het beleggen toegankelijker maken voor u. De online computerprogramma's maken het mogelijk om het kopen en/of verkopen van aandelen binnen enkele seconden af te ronden. Naast dat de tools vaak gebruiksvriendelijk gemaakt worden, zijn het vaak ook online programma's. Dit betekent dat u overal op uw laptop, tablet of smartphone online kunt beleggen.

Verschillende tools

Naast dat er veel verschillende brokers zijn, zijn er ook een groot aantal aan tools. Wilt u eerst wat ervaring opdoen, kies dan voor een tool die een mogelijkheid biedt om fictief te beleggen met nep geld. Vaak heeft u dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de gemaakte keuzes. Alles is hetzelfde aan de tool, alleen dat werkt u dus met fictief geld en worden er geen daadwerkelijke risico's genomen of winsten behaald. Wanneer u genoeg kennis heeft vergaard met de tools kunt u ervoor kiezen om beginnen met uw vermogen. U kunt dan het fictieve geld direct vervangen door uw vermogen en doorgaan met de tool alsof u altijd al met uw eigen geld aan de slag bent gegaan.