Waarom gespreid beleggen?

Het investeren van al uw vermogen in één organisatie neemt een groot risico met zich mee. Wanneer deze organisatie namelijk keldert, dan keldert u met uw investering mee. Om het risico te voorkomen dat uw gehele investering minder waard wordt, is er een simpele oplossing; gespreid beleggen.

Gespreid beleggen

Doordat er gekozen wordt om gespreid te beleggen creëert men meerdere stromingen van inkomsten. Dit door te investeren in verschillende aandelen bij meerdere organisaties. Naast het gespreid beleggen heeft u een andere manier om risico's te beperken. Namelijk door obligaties en contanten op te nemen. Contact geld wordt over het algemeen gebruikt als reserve op korte termijn. Hierdoor kiezen de meeste beleggers ervoor om een 'activa toewijzing strategie' toe te passen voor de beterschap voor hun portefeuilles.

Gespreid beleggen of niet?

Vele argumenten klinken logisch wanneer er gediscussieerd wordt over gespreid beleggen. Toch zijn er veel experts die aangeven dat dit niet klopt en dat beleggen over een lange termijn, geconcentreerd beleggen, beter is. De langetermijnbeleggers staan achter het idee dat wanneer ervoor gekozen wordt om uw vermogen in een organisatie te investeren, er interesse moet zijn naar de organisatie. Geconcentreerd beleggen betekent niet dat u in al uw vermogen in 1 organisatie investeert maar dat u eerder opzoek gaat naar bijvoorbeeld de 5 gouden eieren. Hierdoor heeft u het overzicht nog van iedere organisatie en de mogelijkheid om u te verdiepen in de markt.

Geconcentreerd beleggen vergt ook veel moed en een rationale blik op de realiteit van de gewenste belegging. Het is namelijk een moeilijke keuze om een organisatie te zoeken die u met bijvoorbeeld 20% van uw vermogen toevertrouwd, met de hoop dat uw inleg meer waard wordt. Dit is dan ook zeker niet voor ieder persoon weggelegd. Doordat dit een meer doordachte en zwaardere keuze is dan vaak genomen dient te worden door een kortetermijnbelegger, kiezen de meeste dan ook om te beleggen op het korte termijn. U kunt hier voor kleinere bedragen kiezen en u hoeft zich ook niet te verdiepen in desbetreffende markt.

Meerdere experts hebben een andere mening over het gespreid beleggen. Doordat dit twee totaal verschillende werelden zijn binnen het beleggen, wordt er geadviseerd om te kijken wie u bent als persoon en wat u denkt dat qua manier van werken het beste bij u past. Onderzoeken en verdiepen in de 5 gouden eieren of kiest u voor het snel schakelen?